• “Gent: no Time & no Food to Waste”

    Arteveldestad stuurt zijn ecologische zonen uit voor (h)eerlijke koffie
    Stad Gent & ondernemende Gentenaars tegen voedselverspilling en vóór eerlijke handel

    Gent blijkt een strijd gestart tegen voedselverspilling en voor eerlijke handel.

    Na het succes met de overschotdoos voor restaurants, het “Restorestje”, is er nu het recente project “Foodsavers” van de Stad Gent en het OCMW.
    Hiermee werd al bijna vijf ton perfect eetbaar voedsel van de afvalcontainers van de supermarkten gered en geschonken aan verschillende verenigingen die mensen in nood helpen.
    Maar ook heel wat Gentse ondernemers zijn ondertussen creatief:de Urban Smart Farm wil met een heel beperkte ecologische impact op een intensieve manier voedsel in de eigen stad produceren.
    En blijkbaar stuurt de Arteveldestad zijn zonen Thomas Labath & Yves De Moor uit naar het verre Colombia en Nicaragua op zoek naar (h)eerlijke koffie.
    U verneemt er alles over op zondag 2 april om 11u @ Speakers Corner @ Backstay Bar I Gent,Sint-Pietersnieuwstraat 128,Gent.
    Als gastsprekers:
    * De Gentse Schepen Tine Heyse ,bevoegd voor milieu,klimaat,energie,landbouw,   dierenwelzijn,Internationale Solidariteit/ Noord-Zuiddienst.
    * Rudy Coddens,Voorzitter OCMW Gent & bevoegd Schepen voor Welzijn.
    * Pascal De Bondt, Urban Smart Farm (winnaar Korte Keten-wedstrijd 2015)
    * Thomas Labath (project Colombia koffie)
    * Yves De Moor  (project Nicaragua koffie)