Navigation

Over Speakers Corner Gent

IMG_3149

De stem van Gent

Speakers Corner is een initiatief van 2 geboren en getogen Gentenaars namelijk Guy Reynebeau en Joël Verheyden waarbij, met een knipoog naar het Londense voorbeeld, al wie een mening heeft, die mag komen verkondigen. Dit kan gans het jaar op een zelfde vast tijdstip: elke eerste zondag van de maand vanaf 11u tot ongeveer 12u30. Behalve in juli en augustus.

Begin 2012 startte Guy Reynebeau samen met Daan Hugaert het experiment met een omgekeerde (lege) bierbak, zonder geluidsversterking, onder de Gentse Stadshal. Er werd een onderwerp gelanceerd en het publiek kon daar op reageren of, bij het stilvallen van die dialoog, een totaal ander thema aankaarten. Het pioniers-publiek bleef er meer dan een uur, met de voeten stampend om de kou te verdrijven, meeklappen en/of luisteren.

Wegens geen geluidsversterking en geregelde oorverdovende interventies van de beiaard was een krachtig stemgeluid en veel moed nodig om de bierbak te beklimmen. Thans is Speakers Corner uitgegroeid tot een gezellig zondags aperitiefdebat rond een actueel thema en vooraf aangekondigde sprekers.

Guy Reynebeau & Joël Verheyden bewaken bij de debatten steeds plichtsbewust de spreektijd van de redenaars, zodat er ruimte blijft voor vragen uit het publiek. Of de mogelijkheid om er, na het uitputten van het actualiteitsdebat, nog “iets” te delen met de aanwezigen.

In essentie is de missie van Speakers Corner: een podium voor alle Gentenaars om er hun gedacht te komen zeggen. Daarbij hanteren en bewaken we enkele basisregels van de hoffelijkheid: elkaar niet onderbreken, geen scheldpartijen of beledigingen. Voor partij-politieke tussenkomsten of manifestaties verwijzen we naar het Gentse Stadshuis.

We verwelkomen je met veel plezier elke eerste zondag van de maand vanaf 11u. Gratis inkom.

www.ntgent.be
NTGent
Sint-Baafsplein 17
9000 Gent

Ik zoek een topic over

Speakers Corner Topics