• Wordt Gent de toeristische topper en culinaire “Sterren Stad”?

    De Britse krant “The Guardian” zet Gent in de Top 10 van de beste Winter City-Trips. En Michelin bleef dit jaar maar sterren aan de Gentse restaurants uitdelen…

    Gent is toeristisch the place to be en culinair hot.

    Hoog tijd voor een Speakers Corner!

    Nieuwe Michelin-resto’s met een hoog Rock ’n Roll-gehalte.

    Maar jaren lang stond die enige Michelin-ster voor Gent eenzaam te fonkelen boven restaurant Jan Van den Bon.

    Chef Jan Van den Bon komt ons op Speakers Corner persoonlijk zijn geheim van 30 jaar succes onthullen.

    Maar smullen moet ook mogelijk zijn voor het brede publiek in Gent.

    Sandra Van Steenkiste, Project Manager van “Gent Smaakt”, vertelt ons alles over hèt culinair festival van de Arteveldestad.

    Kurt Neirynck, Voorzitter van vzw Gent Hotels vertelt over het toeristisch dipje na de terreuraanslagen, maar vooral over de huidige groeiende bloei van Gent als internationale toeristische topper.

    Ook Bart Goekint, organisator van de Gentse Winterfeesten, gaat culinair: hij vertelt ons alles over het ” Winterfood Festival”.

    Het Sint-Veerleplein staat dit jaar in het teken van food en gezelligheid. In samenwerking met Gandtourage wordt een feeëriek bos opgetrokken, ‘Taiga’. Tijdens de middelste twee weken van de Gentse Winterfeesten strijkt hier het Winter Food Festival neer met verschillende foodtrucks met een uitgebreid en gevarieerd aanbod van vegan tot authentieke Italiaanse gerechten !