Navigation
Laden Evenementen
  • zondag 5th

    januari 2014

  • From 11:00 AM

    To 12:30 PM

  • Grote Huidevettershoek 10

    Gent, België

Wie wordt Gentenaar(ke) met de mooiste, origineelste, ontroerendste Nieuwjaarsbrief 2014?

Gegevens

Datum:
5 januari 2014
Tijd:
11:00 - 12:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Organisator

Speakers Corner
Website:
http://speakerscornergent.be/speakers/

Locatie

Stadsbrouwerij Gruut
Grote Huidevettershoek 10
Gent, Oost-Vlaanderen 9000 België
+ Google Maps
Website:
http://www.gruut.be/

Op zondag 5 januari kiezen ze in de Arteveldestad de Gentenaar (en het Gentenaarke, categorie t.e.m. 14 jaar) met de mooiste Nieuwjaargroet voor 2014!

Op “Speakers Corner” hebben ze in Gent al een paar originele gasten mogen ontmoeten: gouverneur Jan Briers die aangekondigd had om de eerste maanden van zijn ambt geen verklaringen af te leggen, kwam er plots op een omgekeerde bierbak met luide stem toch zijn visie over Cultuurbeleid verkondigen.

AA Gent voorzitter Ivan De Witte liet er zomaar in volle “embargo-periode” pardoes de naam van een nieuw aangekochte speler vallen. Guido De Leeuw vocht er als de Koning der Dieren tegen de tegenstanders van 10 dagen Gentse Feesten en architect Paul Robbrecht verscheen -tegen alle verwachtingen in- ten tonele om hoogstpersoonlijk de degens te kruisen met de voorstanders van “meer groen op de Korenmarkt”.

Maar nu worden letterlijk alle Gentenaars uitgedaagd.
Want Guy Reynebeau en Daan Hugaert , de initiatiefnemers van Speakers Corner, vragen de stroppendragers om niet zomaar “een”, maar “de mooiste Nieuwjaarsbrief van 2014” te komen voorlezen!
Het wordt een bont gezelschap. Want zowel de ernstige Perfesser Gentsch Freek Neirynck als scheetje-loetje-bolleke Kurt Burgelman, de met indianenveren getooide uitbundige Buffalo-mascotte Ben Bundervoet, als tal van brave huisvaders en –moeders hebben het al aangekondigd: hun nieuwjaarsbrief ligt klaar èn in schoonschrift !
En voor de categorie Kleine Gentenaarkes durven we natuurlijk de inhoud van hun aangekondigde goede voornemens (al dan niet versierd met inkt- of chocoladevlekken) helemaal niet te verklappen…

De wedstrijd vindt plaats tijdens de Speakers Corner die elke eerste zondag van de maand georganiseerd wordt in stadsbrouwerij Gruut.
Voor de gelegenheid is deze eerste Speakers Corner van het nieuwe jaar een nieuwjaarsreceptie mèt de gelegenheid voor alle Gentenaars om aan hun stadsgenoten
hun nieuwjaarsgroet/brief te komen brengen.
Wie de mooiste, origineelste en/of ontroerendste boodschap brengt, wordt al meteen bij de start van 2014 uitgeroepen tot Gentenaar van het jaar!
Of Gentenaarke van het jaar, want er is ook een aparte categorie voor kinderen tot en met 14 jaar.

De formule is eigenlijk eenvoudig.
Speakers Corner nodigt de Gentenaars uit om op zondag 5 januari tussen 11- 12u aan hun stadsgenoten een nieuwjaarsgroet te brengen.
Inschrijven voor de wedstrijd ten laatste die zondag zelf tussen 10u30 – 10u45.
Maar liefst vernemen we de deelname al vooraf via een mailtje aan guy.reynebeau@gent.be

Een strenge maar rechtvaardige jury zal op zondag 5 januari voor beide categorieën bepalen wie de winnaar is.
Maken deel uit van de Jury: Tim Van der Mensbrugghe (De Morgen), Pascal Vranckx (nieuwsanker bij AVS en Radio 2), Sabine Van Damme (Het Laatste Nieuws), ere- burgemeester Frank Beke en Klein Pierke Delphine Van Acker.

Zondag 5 januari, Speakers Corner met nieuwjaarsreceptie.
Van 11u tot 12u30 in Stadsbrouwerij Gruut ,Grote Huidevettershoek n°10 te Gent.

Inschrijven voor de wedstrijd: graag een berichtje vooraf aan guy.reynebeau@gent.be met vermelding van naam en categorie (volwassenen of kinderen).
Inschrijven kan ook op de dag zelf, uiterlijk tussen 10u30 en 10u45