• KAA Gent kampioen blog

  07/06/2015: KAA Gent kampioen: wat moeten we nu doen?

  Aan de debattafel in brouwerij Gruut verwelkomen moderators Guy Reynebeau en Daan Hugaert niemand minder dan KAA Gent-voorzitter Ivan De Witte, manager Michel Louwagie, commercieel directeur Patrick Lips, directeur organisatie, infrastructuur & veiligheid Dirk Piens, community-coördinator Wim Beelaert, Buffalo-mascotte Ben Bundervoet, commissaris en voetbalcoördinator van Politiezone Gent en voetbalcel Patrick Termont en sportjournalist Roland Lebuf.

  Gent landskampioen, een ongetwijfeld boeiende nieuwe episode in de geschiedenis van de Gantoise.
  Maar meteen stellen we ons toch ook heel wat vragen:

  – Zal men aan de stijgende vraag voor nieuwe abonnementen én tickets kunnen beantwoorden?
  – Heeft de nieuwe voetbaltempel nog wel voldoende capaciteit of moet de eerste uitbreiding met 5000 zitplaatsen er nu al komen?
  – Een UEFA-delegatie streek al neer in de Ghelamco Arena: zijn er veel maatregelen nodig om aan de nieuwe status te voldoen? Moeten de veiligheidseisen worden bijgesteld?
  – De grote uitdaging voor Hein Vanhaezebrouck: de ploeg met een heel andere klasse laten voetballen amoxicillin tablets. Niet als underdog, maar als kampioen.
  – De commerciële uitdaging: AA Gent heeft een schitterende infrastructuur mét uitbreidingsmogelijkheden voor het stadion, een ware mediahype rond het voetbalsprookje (kampioen na 115 jaar vallen en opstaan) én een super trouwe groep supporters. Slaagt men er in dit nu ook commercieel te verzilveren?
  – Maar vooral, in de traditie van ‘nie neute, nie pleuje’, wat is onze volgende doelstelling? Welke nieuwe toekomst zien we voor AA Gent?

  Allemaal relevante vragen voor de kampioenen-editie van Speakers Corner, zondag 7 juni van 11u-12u30 in Stadsbrouwerij Gruut, Grote Huidevettershoek 10. te Gent.
  Supporters zijn natuurlijk meer dan welkom om mee hun visie en hun dromen in het debat aan bod te laten komen.

  Inkom gratis.

  (Foto: Joël Verheyden)