• Mag het ook nog even over ons klimaat gaan?

    Zondag 4 juni om 11u hebben we een speciale Speakers Corner in het Foyer van NTGent!
    Deze keer geen debat met meerdere gastsprekers, maar Nic Balthazar die de Gentenaars zijn Klimaatbetoog brengt.
     
    De Coronacrisis, de energiecrisis, de oorlog in Oekraïne, inflatie, stijgende voedselprijzen, …is er nog plaats in je hoofd voor de klimaatcrisis?
    De klimaatcrisis is zonder twijfel de grootste ramp die de mensheid nog steeds bedreigt.
    Toch lijkt de problematiek door alle andere zorgen voor morgen en de drang naar wat onmiddellijk zorgeloos geluk, verdrongen in ons hoofd.
    Ten onrechte. De recente verwoestende overstromingen in Congo en Rwanda hebben begin mei honderden mensenlevens gekost.
    En van Spanje over Zuid-Frankrijk tot Noord-Italië noodzaakt de aanhoudende droogte tot het rantsoeneren van drinkwater.
    De Spaanse boeren zitten met de handen in het haar: in sommige gebieden is voor heel 2023 geen tarwe of gerst meer mogelijk. 
    Film- en televisiemaker en klimaatactivist Nic Balthazar bracht recent een nieuwe documentaire uit over de wereldwijde klimaatverandering: “Duty of Care”. De film behandelt de klimaatcrisis en vooral de veroorzakers van de klimaatverandering. De film gaat specifiek over de strijd van de Nederlandse advocaat Roger Cox tegen de Nederlandse staat en oliegigant Shell.
    In zijn interactieve lezing “KLIMAATBETOOG” probeert Nic Balthazar op Speakers Corner uit te leggen waarom hij zich al zo veel jaren zoveel zorgen maakt en wat het ware gevaar is van de klimaatverandering.
    En waarom de oplossingen veel hoopvoller, aangenamer en haalbaarder zijn dan het vaak wordt voorgesteld.
    Het wordt dus geen “extra miserie” in je hoofd maar een verfrissende en hoopvolle blik op de toekomst!
    De voorstelling van Nic op Speakers Corner is een interactieve versie van het VRT-programma ‘KLIMAATBETOOG’ met een hoop filmpjes en beeldmateriaal, en een aantal gezaghebbende stemmen. 
    Hij breekt een lans voor een andere manier van denken, van ondernemen, van werken en van leven. Durven veranderen dus. Ook om de klimaatverandering te veranderen. 
    En op het eind kan er nog eens gezongen worden voor het klimaat natuurlijk. De “Sing for the Climate: do it now” van Nic Balthazar, op de muziek van “Bella ciao”, die in 2012 een “wereldhit” werd, wordt op de manifestaties van de Klimaatjongeren nog regelmatig gezongen, zowel door de jongeren als door de (groot)ouders!
    Gratis inkom.