• Terug naar de “School van Toen” of online leren een blijvende partner voor de toekomst?

  Keren we nu volledig terug naar het vertrouwde model van de school van voor de coronacrisis met iedereen altijd aanwezig elke dag op school of kan de ervaring met digitaal leren een meerwaarde zijn voor de toekomst?
  En hoe kan dit evenwichtig en duurzaam een nieuwe (aanvullende) vorm van opleiding betekenen?
  Hoog tijd voor een Speakers Corner!

  Met in het panel: Carine Steverlynck (kabinetschef onderwijs van het kabinet van Minister Ben Weyts, Elke Decruynaere (Schepen van Onderwijs Stad Gent), Dominique Verbruggen (Directeur Sint-Bavohumaniora 1e graad, Frank Billiet (algemeen en pedagogisch directeur van De Mozaïek, Blaisantnest en Het Klaverblad) en Bert Smits (begeleidt scholen in veranderingsprocessen via de organisatie Schoolmakers).

  https://www.facebook.com/events/308728480199859/

  Scholing gaat niet alleen over de toegang tot kennis, maar vooral over de overdracht ervan. Veel leerlingen, leerkrachten en ouders verlangen naar een snelle terugkeer van het vertrouwde klaslokaal met de leerkracht om er die opdracht te vervullen.

  Deels omdat de onverwachte sluiting van de scholen omwille van de coronacrisis en het noodgedwongen overschakelen op online les geven heeft aangetoond dat veel leraren -ondanks enorme inzet en veel goede bedoelingen- niet opgeleid waren om

  Een online college in te spreken of er naar door te linken.

  Velen stonden door de Covid-19 lockdown van vandaag op morgen voor het examen “Digitaal Preteachen voor Beginners”.

  Er zijn natuurlijk tal van aspecten zowel op pedagogisch vlak, sociaal welzijn, het belang van onderling sociaal contact tussen de leerlingen, de meerwaarde van een live contact met de leerkracht, het in teamverband leren werken, enz…, die een fysieke aanwezigheid wenselijk en noodzakelijk maken.

  Maar keren we nu volledig terug naar het vertrouwde model van de school van voor de coronacrisis met iedereen altijd aanwezig elke dag op school of kan de ervaring met digitaal leren een meerwaarde zijn voor de toekomst?
  En hoe kan dit evenwichtig en duurzaam een nieuwe (aanvullende) vorm van opleiding betekenen?

  Hoog tijd voor een Speakers Corner!

  Met in het panel onder andere: Carine Steverlynck (kabinetschef onderwijs van het kabinet van Minister Ben Weyts, Elke Decruynaere (Schepen van Onderwijs Stad Gent), Dominique Verbruggen (Directeur Sint-Bavohumaniora 1e graad, Frank Billiet (algemeen en pedagogisch directeur van De Mozaïek, Blaisantnest en Het Klaverblad) en Bert Smits (begeleidt scholen in veranderingsprocessen via de organisatie Schoolmakers).

  Gelet op de corona- veiligheidsmaatregelen zal het debat niet toegankelijk zijn voor publiek en wordt het op zondag 6 september live uitgezonden via www.facebook.com/SpeakersCornerGent en kan u het later via ons YouTubekanaal herbekijken.