• gents, stadsdichter, david troch, nieuwjaarsbrief

  04/01/2015: Gents Stadsdichter David Troch brengt exclusieve “Speakers Corner-nieuwjaarsbrief”

  Wie schrijft de mooiste Nieuwjaarsbrief van Gent?

  Gentenaars met mooie wensen of voornemens voor 2015 kunnen op de Nieuwjaarseditie van Speakers Corner op zondag 4 januari hun nieuwjaarsgroet brengen in Stadsbrouwerij Gruut. Wie de mooiste, origineelste of meest ontroerende brief voorleest, wordt al meteen uitgeroepen tot Gentenaar van het jaar 2015!

  De Gentse Stadsdichter David Troch brengt bij wijze van opener (en buiten de wedstrijd) een exclusieve nieuwjaarsbrief voor Speakers Corner. Ook een paar bekende Gentenaars zoals de Buffalo-mascotte Ben Bundervoet en de Gentse volkszanger Wim Claeys brengen een nieuwjaarsgroet.

  Daarna start de wedstrijd en kan elke Gentenaar er zijn nieuwjaarsbrief/nieuwjaarsgroet komen brengen. Tijdens het voorlezen van de brieven wordt er uiteraard ook volop geklonken op het nieuwe jaar. Speakers Corner is ondertussen al 2 jaar bezig. Elke eerste zondag van de maand roepen gemeenteraadslid Guy Reynebeau en acteur Daan Hugaert de Gentenaars op om eens goed hun gedacht zeggen.

  Het afgelopen jaar werd onder andere flink gedebatteerd over de GAS-boetes, Koopzondagen, het nieuw Mobiliteitsplan, het Afschakelplan, enzovoort. Maar nu worden letterlijk alle Gentenaars uitgedaagd. Guy en Daan vragen de stroppendragers om niet zomaar “een”, maar “de mooiste Nieuwjaarsbrief van 2015” te komen voorlezen!

  De formule is eenvoudig

  Speakers Corner nodigt de Gentenaars uit om op zondag 4 januari tussen 11u en 12u aan hun stadsgenoten een nieuwjaarsgroet te brengen. Inschrijven voor de wedstrijd ten laatste die zondag zelf tussen 10u30 en 10u45. Maar liefst vernemen we de deelname al vooraf via een mailtje aan guy.reynebeau@gent.be.

  Een strenge maar rechtvaardige jury zal bepalen wie de winnaar is. Maken deel uit van de Jury: ere-burgemeester Frank Beke, Stadsdichter David Troch, Laurence Van Eenaeme (journaliste Het Laatste Nieuws), Roel Van Bambost (filmkenner en –recensent, tevens bekend als zanger van het kleinkunstduo Miek en Roel), Rudy Tollenaere (journalist De Gentenaar) en Koen Colpaert (eindredacteur AVS Oost Vlaamse Televisie).

  Mooie prijzenpakketten te winnen

  Voor de winnaar en voor de 2de en 3de geklasseerden, worden mooie prijzenpakketten voorzien!

  Een luxe-verwenpakket van Galerie Ganache (met naast pralines en allerlei lekkers ook een bon voor cava en zoetigheden voor 2 personen in Galerie Ganache), Gruut-biermanden, enzovoort.

  Zondag 4 januari, Speakers Corner met nieuwjaarsreceptie.
  Van 11u tot 12u30 in Stadsbrouwerij Gruut, Grote Huidevettershoek 10 te Gent.