• De grote come-back van Van Eyck in Gent

  Gent is al lang zijn titel verloren van “Europe’s Best Kept Secret”. Gent is toeristisch hot.
  En volgend jaar zal de verleiding om de Arteveldestad op het vakantielijstje te plaatsen nog groter worden: 2020 is het Van Eyck-jaar in Gent.

  Het Lam Gods is natuurlijk nu al Gents toeristische topper.
  Jan Van Eyck zette de Europese kunstgeschiedenis in 1434 op zijn kop met zijn wereldberoemde drieluik ‘De aanbidding van het Lam Gods’.
  Dankzij de ongelooflijke fijne details en de vele lagen lichtdoorlatende olieverf (die bijna voor een goddelijke gloed zorgt) is het tot op vandaag een van de invloedrijkste schilderijen ooit. En daardoor Internationaal bekend en een must have seen.

  Maar tijdens het themajaar ‘OMG! Van Eyck was here’ komt de Vlaamse meester niet enkel tot leven in Gentse musea maar ook op een waaier aan events en activiteiten in de stad. De Gentse Floraliën staan 10 dagen lang in het teken van Van Eyck. Van Eyck en het Lam Gods blijkt ook een fantastische inspiratiebron voor muzikanten, Gentse juweelontwerpers, keukenpieten, mode-ontwerpers, enz.
  Gans Gent zal volgend jaar toeristisch maar ook in de eerste plaats voor de Gentenaars zelf baden in de sfeer van Van Eyck en zijn virtuoze meesterwerk.

  Kom in primeur op Speakers Corner Van Eyck zien, proeven, horen en beleven.
  En ja, dat proeven mag u letterlijk nemen: de bekende Gentse chocolatier Nicolas Vanaise van “Yuzu” maakt van de juwelen vanop het Lam Gods pareltjes van pralines in chocolade. En het aanwezige publiek krijgt gratis proevertjes!

  Zondag 1 september (11u-12u30) Belfort Stadscafé (onderaan de Stadshal), Emile Braunplein 40 te Gent.