• Film Fest Gent, het grootste filmfeest van het jaar. Beleef de ontdekkingstocht tussen meer dan 130 films op Speakers Corner!

  Op zondag 6 oktober krijgt u exclusief Film Fest Gent 2019 in avant-première op Speakers Corner!
  Met regisseur Willem Wallyn over zijn nieuwste film “All of Us”, met Marijke Vandebuerie, Algemeen Directeur Film Fest Gent en de filmtips van Roel Van Bambost.

  Op zondag 6 oktober 11u is het opnieuw “Speakers Corner” in Belfort Stadscafé & restaurant. En hoe korter op de actualiteit kunnen we zijn als op 8 oktober het startschot nog moet gegeven worden van het jaarlijks Gents Filmfestival ?
  Inderdaad: wij brengen voor u eigenlijk al alles in avant-première.
  Zo kan u van niemand minder dan scenarist-regisseur Willem Wallyn zelf, al alles vernemen over zijn nieuwe film “All of Us”.
  Twintig jaar geleden was er langspeeldebuut ‘Film 1’ van Wallyn, een boeiende thriller over de Agusta-affaire.
  Nadien realiseerde hij tv-reeksen als ‘Zone Stad’, ‘Aspe’ en ‘De 16’.
  In ‘All of us’ komen terminale patiënten samen in een zelfhulpgroep, onder de hoede van de onervaren therapeute Els (Barbara Sarafian). Een van haar patiënten is Cathy (Maaike Neuville), een huisvrouw die het slechte nieuws van haar nakende dood koste wat het kost geheim wil houden voor haar familie.
  Van 8 tot 18 oktober kunnen film- en muziekliefhebbers opnieuw terecht in Gent voor een duizelingwekkend aantal boeiende langspeelfilms, documentaires, series en kortfilms, omkaderd door concerten, discussiepanels, talks en thematische parcours.
  Maar hoe maak je een keuze uit zo een duizelingwekkend aanbod en vooral: wat mogen we zeker niet missen ? Film Fest focust dit jaar op het beste wat de Spaanse Cinema te bieden heeft. Wat moeten we ons daar bij voorstellen? We vragen het rechtstreeks aan directeur Marijke Vandebuerie.

  En wat is de keuze van Roel Van Bambost ? Met zijn Plus Parcours selecteert hij elk jaar 6 films die herkenbaar, ontroerend en hartverwarmend of net verrassend, hilarisch en uitdagend zijn. Eén ding is zeker, zijn keuzes zijn altijd voltreffers.
  Hoog tijd voor een Speakers Corner !

  De Speakers Corner vindt plaats zondag 6 oktober (11u -12u30) in Stadscafé Belfort (onder de Stadshal/ Schaapstal), Emile Braunplein 40, Gent.
  Met als gastsprekers:
  * Willem Wallyn, Regisseur van “All of Us”.
  * Marijke Vandebuerie, Algemeen Directeur Film Fest Gent.
  * Roel Van Bambost , Programmamaker Plus Parcours