• Mobilitetisplan Gent

  De komst van het Mobiliteitsplan in Gent.

  Heeft Gent als “Winkelstad” een imagoprobleem met de komst van het Mobiliteitsplan?

  Het is ondertussen in sommige Gentse wijken een vertrouwd straatbeeld geworden: winkeliers die in hun vitrine naast de koopwaar ook een affiche voor of een affiche tegen het mobiliteitsplan openlijk étaleren.
  Maar recent trok nu ook een groep “niet over het mobiliteitsplan zeurende kleinhandelaars” aan de alarmbel. Het mobiliteits- & circulatieplan start pas in april 2017 maar Gent heeft volgens hen nu al een imagoprobleem als shoppingstad. Teveel klanten denken volgens deze winkeliers dat het centrum van Gent onbereikbaar is geworden. En dit ten gevolge van al die negatieve berichten en doemscenario’s over de mobiliteit in Gent.
  Ze willen dus niet zo zeer klagen over toekomstige aanpassingen aan de verkeerscirculatie, maar vragen actie om Gent als –bereikbare- winkelstad nu en zeker in de toekomst meer te promoten.

  Er zijn naast deze “niet zeurende” -handelaars in Gent ook zelfstandigen die heftig tegen het mobiliteitsplan blijven reageren. Maar er zijn ook zaakvoerders die 100% voor het mobiliteitsplan zijn. Het is volgens deze winkeliers geen optie om de klanten in een dichtgeslibde verkeersstroom te blijven sturen. Teveel auto’s in het centrum zijn volgens hen klantonvriendelijk en daardoor commercieel geen goede zaak.

  Maar los van de handelaars pro en contra, stellen veel Gentenaars zich vooral die ene vraag: komt er nu al dan niet een referendum over het mobiliteitsplan?
  Hoog tijd voor een Speakers Corner!
  Zondag 5 juni van 11u tot 12u30 in Backstay Bar, Sint-Pietersnieuwstraat 128 te Gent.
  Met o.a. als sprekers:
  Schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw, Schepen van Middenstand Christophe Peeters, Zaki/ Jackie Dewaele columnist hij De Gentenaar en Peter Dedecker, Voorzitter van N-VA Gent (initiatiefnemers referendum over het Mobiliteitsplan), Maarten Quaghebeur (zaakvoerder van Cafe Video -Oude Beestenmarkt, Gent – en Rokkebolle -Hoveniersstraat, Ledeberg. Daarnaast is hij mede-organisator van de festivals Boomtown en Glimps en directeur van het Gentse muziekmanagementbureau Rockoco) èn nog handelaars en horeca-uitbaters pro & contra.