• 05/04/2015: Speakers Corner Swingt!

  Gent op 9000 toeren: met Roland & “Tiny Legs Tim”

  De Gentse muziekscène bruist: recent opende Blues & Roots Club “Missy Sippy” de deuren in Klein Turkije en de wachtrij gegadigden voor de Grand Opening reikte tot aan de Korenmarkt… Gentse Jazz-, Blues- & Rockbands blijven verrassen. Midden april verschijnt “9000 Toeren”, hèt boek over 50 jaar Gentse muziekgeschiedenis.

  boek 9000 toeren, gentse muziekMaar op 5 april krijgt Speakers Corner exclusief al de primeur: Katrien Brys komt het boek voorstellen. Mèt muziek erbij, want niemand minder dan Roland Van Campenhout & Tiny Legs Tim brengen hun gitaar mee en dan gaat het -garantie op factuur- swingen! Iedereen die in Gent is opgegroeid, er heeft gestudeerd of er op de een of andere manier is beland, heeft minstens een deel van de Gentse muziekgeschiedenis mee beleefd.

  De beruchte nachten in de “55”, ’s morgens de zon zien opkomen op de Vlasmarkt met een Irish Coffee in de hand, Raymond van het Groenewoud die jaar na jaar de Gentse Feesten afsluit bij Sint-Jacobs… zulke momenten staan in het Gentse collectieve geheugen gegrift.

  9000 Toeren: hét boek over 50 jaar Gentse muziekgeschiedenis

  Met het project en boek “9000 Toeren, 50 jaar Gentse muziekgeschiedenis” geeft initiatiefneemster/coördinator Katrien Brys de muziekfans de kans om dieper in de Gentse muziekcultuur te graven. Tal van Gentse journalisten, vormgevers en andere creatievelingen werkten samen en bundelden 50 jaar Gentse muziekgeschiedenis – van pop tot rock, over punk, dance, jazz en hiphop – in een prachtig boek.

  Beleef op Speakers Corner alles terug vanop de eerste rij of dicht ein-de-lijk het gat in uw Gentse muziekcultuur!

  We praten over het boek “9000 Toeren”, over Missy Sippy met Marie Follebout, Jazz, Hot Club de Gand, Roland Van Campenhout, Tiny Legs Tim De Graeve en nog zoveel meer…

  Hoog tijd voor een Speakers Corner!

  Zondag 1 maart van 11u tot 12u30, Speakers Corner.
  Stadsbrouwerij Gruut, Grote Huidevettershoek n°10 te Gent.