• 06/12/2015: Kerkenplan Gent

  De volgende Speakers Corner op zondag 6 december vindt plaats in Backstay Bar, de ontmoetingsruimte van de sympathieke stadshostel die het voormalig redactiekantoor van “Dagblad Vooruit”, een nieuwe bestemming heeft gegeven. Als thema is gekozen voor het actuele debat rond de herbestemming van 15 Gentse kerken (het “Parochiekerkenplan Gent”). Na het debat is er de mogelijkheid om de hostel te ontdekken via een gratis begeleid bezoek.

  Het Gentse kerkenplan is recent in de gemeenteraad gepresenteerd. Het is de start voor een zoektocht naar een nieuwe bestemming voor 15 kerken. Twee kerken, die van Malem en Sint-Antonius van Padua in Gentbrugge, zijn al aan de eredienst onttrokken. Het bisdom Gent en het stadsbestuur hebben nu een plan klaar om tegen 2020 nog 15 parochiekerken te sluiten. Tijd voor een maatschappelijk debat, tijd voor een Speakers Corner!

  Zondag 6 december (11u-12u30) Speakers Corner: Een nieuw leven voor de Gentse kerken?

  Met als gastsprekers:

  • Christophe Peeters /Schepen van de Stad Gent bevoegd voor erediensten
  • Albert Van De Kerkhove /Bisschoppelijk vicaris verantwoordelijk voor de Gentse parochies
  • Dirk Boncquet /Directeur Monumentenzorg
  • Filip Van Laecke /CD&V-fractieleider in de Gentse gemeenteraad
  • Henk Keymeulen /Voorzitter Kerkraad  Heilig Hart (Mariakerke-Kolegem)

  backstay-bar

  Wil je aansluitend aan de Speakers Corner van 6 december 2015 een gratis rondleiding volgen doorheen Backstay, één van de hipste hostels ter wereld?

  Schrijf je dan via de website van Backstay Bar in (er zijn rondleidingen voorzien om 12.30 en 13u). De capaciteit is helaas beperkt tot ±50 mensen. Indien er meer interesse zou zijn, zullen we bij de volgende speakers corner een nieuwe rondleiding organiseren. Inschrijven via: http://www.backstaybar.be/speakerscorner/

  Speakers Corner, zondag 6 december 11u-12u30
  Backstay Bar I Gent
  Sint-Pietersnieuwstraat 128 te Gent